De Samensprong bestaat sinds 1975. Destijds als resultaat van een actie van een groep enthousiaste ouders die voor hun kinderen openbaar en modern onderwijs zocht. De school ging eerst door het leven als "Openbare school Grubbenvorst". Zo'n twintig jaar later, bij de opening van het nieuwe gebouw in 1994 kreeg onze school zijn huidige naam: Openbare basisschool de Samensprong. De naam is bedacht door een van de kinderen. Een naam die past bij het motto van onze school: samen leren vanuit betrokkenheid.

In het gebouw, zeker na de uitbreidingen in 2000, 2005 en 2014, komt ons tegenwoordige onderwijs goed tot zijn recht. Het gebouw is licht en je voelt, mede ook door het vele werk van kinderen dat er hangt en de manier waarop het is ingericht, een sfeer van openheid en verbondenheid. Buiten wordt de sfeer voortgezet in twee schooltuinen, volop in groep en bloei. De schooltuinen worden onderhouden door (groot)ouders, in samenwerking met kinderen en leerkrachten.

In samenwerking met kinderdagverblijf 't Nest geven we invulling aan voorschoolse en tussenschoolse opvang op school zelf.  De naschoolse opvang is bij 't Nest. Tevens bieden we in samenwerking met 't Nest peuteractiviteiten aan voor nieuwe leerlingen. 

Klik in het menu links voor verdere informatie.